loader

Human Concern - centrum voor eetstoornissen - Amsterdam (hoofdkantoor) 🇳🇱

Human Concern - centrum voor eetstoornissen - Amsterdam (hoofdkantoor)
Maps

Categories

Your Banner Here

Any website visitor who has a BRONZE, GOLD subscription can place their banner here.

Write a review about the place

In order to write reviews, you must register and log in to the site.

log in
C
Your Banner Here

Any website visitor who has a BRONZE, GOLD subscription can place their banner here.

Anonymous
11-18-2023 23:30

Ik heb hele goede ervaringen gehad bij Human Concern. Ze helpen ontzettend goed, zijn betrokken en de behandeling is echt op maat gemaakt voor iedere cliënt. Het is dus niet zo dat bij iedereen maar hetzelfde traject wordt toegepast. Dit heb ik als erg helpend ervaren, aangezien veel andere zorginstanties dit niet doen. Daarnaast is het heel fijn dat het allemaal ervaringsdeskundigen zijn, die dus echt begrijpen wat je meemaakt.

0
Anonymous
10-18-2023 06:09

Eindelijk de hulp waar ik jaren naar zocht. De hoop begint weer te groeien en het levend bewijs dat het mogelijk is om te kunnen genezen zie je bij Human Concern.

0
Anonymous
08-14-2023 05:08

Nooit kunnen bedenken, toch gebeurd. Hersteld! Vrij komen van een eetstoornis. Bij Human Concern werken ervaringsdeskundigen die je laten zien en ervaren dat het kan. De begeleiding is van mens tot mens. Geen top-down behandeling. Ik werd vriendelijk, warm en liefdevol ontvangen en heb van vele mensen steun en aanmoediging ervaren. Er is niet één beste behandelmethode en daarom zijn de behandelmethoden (en de therapeuten die hierin gespecialiseerd zijn) divers. Iedere behandelaanpak is uniek, want geen mens is hetzelfde! Wanneer het nodig is, wordt er systeemtherapie ingezet en is er een diëtist die meekijkt in een passend voedingsschema. Menselijk, professioneel en mogelijkheden-gedreven. Bij Human Concern wordt niet het probleem aangepakt, maar werk je aan de onderliggende oorzaak. Van daaruit ontstaat de ruimte voor (persoonlijke) groei. Ik noem dat thuiskomen bij jezelf. Kosten? Daarin denkt een adviseur mee. Onderzoek en vernieuwing? Ook daarvoor is een apart team. Cliënten worden bij de ontwikkelingen nauw betrokken. Op de website lees je diverse ervaringsverhalen. Herstellen kan! Zolang je er maar in geloofd!

0
Anonymous
06-28-2023 19:15

Nooit gedacht dat ik na 21 jaar nog van mijn eetstoornis af zou kunnen komen. Door de begeleiding door ervaringsdeskundige medewerkers, bleek er voor mij geen betere behandeling mogelijk dan die bij Human Concern. Je moet het natuurlijk wel zelf doen (en willen), maar de herkenning en erkenning van je proces is een enorme pre. Ik voelde me op een positieve manier uitgedaagd, begrepen en gesteund. Deze werkwijze helpt en raad ik iedereen aan. Human Concern heeft een constructieve, verhelderende aanpak. Soms heel pittig, waardoor het resultaat des te beter beklijft. Goede informatievoorziening, ook voor de omgeving, waardoor meer begrip kan ontstaan.

0
Anonymous
05-30-2023 02:13

Hele aardige medewerkers, maar een heel chaotische werkwijze op gebied van afspraken in plannen, wanneer dat wel of niet door de patient gemaakt mag/moet worden, therapeuten die hierin allemaal iets anders verwachten en resultaten die toevallig nooit binnen komen. Dit brengt allemaal veel verwarring en frustratie en kost hierdoor erg veel tijd om uit te zoeken en op te lossen. Heb vaker therapie gehad maar nooit zo. Nogmaals hele fijne mensen, maar het samenhangend geheel ontbreekt voor mij...

0
Anonymous
05-15-2023 10:42

Compleet waardeloze hulpverleners HC is de perfecte plek als je een excuus nodig hebt om in je eetstoornis te blijven hangen. Als je al hersteld tijdens je behandeling bij HC is dat ondanks de behandeling, niet dankzij. In ieder aspect van je behandeling wordt je door mensen tegen gewerkt. Tenzij je een zeer milde eetstoornis hebt raad ik ten zeerste af hier in behandeling te gaan. Een aantal voorbeelden van dingen die structureel mis gaan: -tBehandeltijd wordt van tevoren niet duidelijk gecommuniceerd. De maximale behandeltermijn wordt op 1.5 jaar vastgesteld, waar dit in strijd is met richtlijnen vanuit de KNMG. Hiervoor wordt als excuus gegeven dat dit vanuit de zorgverzekeraar geëist wordt. Een zorgverzekeraar mag dit niet eisen en ontkent dit te hebben gedaan. Uiteindelijk blijkt het intern beleid te zijn. -tAls er al goede intenties zijn vanuit de hulpverleners blijkt dit geenszins uit hun acties. De hoeveelheid gaslighting en het gebrek aan inzicht vanuit zowel behandelaren als hoofdbehandelaars is stuitend. -tEr worden extra diagnoses doorheen gedrukt zonder enige formele diagnose om de verantwoordelijkheid voor behandeling elders te leggen. Iedere mogelijkheid om iemand als ‘moeilijk’ te bestempelen wordt door HC omarmt. -tZelfs behandelaren die wél goed zijn (voor mij de diëtist) kunnen weinig toegevoegde waarde bieden doordat ze binnen het systeem van HC moeten opereren. -tErvaringsdeskundigheid is heel leuk, als mensen daadwerkelijk volledig hersteld zijn. Men vind mij moeilijk omdat ik af en toe dissocieer, maar iemand als hoofdbehandelaar aannemen die tijdens een gesprek met dikke stressvlekken in haar nek zit te dissociëren is blijkbaar volledig acceptabel bij HC. Je kan niemand helpen zolang je zelf nog niet hersteld bent. -tEr wordt constant gesproken over ‘de goede intenties’ van de mensen binnen HC en dat iedereen het beste met je voorheeft’. Uit acties blijkt echter dat ze hun hand er niet voor omdraaien om actief een terugval te triggeren en eisen te stellen waarvan ze weten dat het herstel in de weg zit. ACTIES SPREKEN LUIDER DAN WOORDEN en de weg naar de hel is geplaveid met goede intenties. -tWanneer je voor jezelf opkomt tijdens je behandeling wordt constant in twijfel getrokken of je wel op je plek zit. Ook als je behandeldoelen precies aansluiten op wat er op de website wordt aangegeven als doelen is dat niet goed genoeg. Kortom, ik zou iedereen afraden om bij HC in behandeling te gaan als je klaar bent om te herstellen. Ik weet dat de opties beperkt zijn. Helaas maakt HC dingen erger in plaats van beter. Erg jammer, want ik had goede hoop toen ik bij ze in behandeling ging.

0
Anonymous
05-02-2023 19:11

Na 30 jaar geworsteld te hebben met een allesomvattende eetstoornis en de hoop op herstel opgegeven te hebben vond ik de moed, hoop en geloof om alsnog voor mijn herstel te vechten bij een ervaringsdeskundigheid therapeut van Human Concern. Ik kan het omschrijven als een op maat gemaakt traject, met respect en begrip voor ieders unieke proces. Geen protocol of nummer, maar helemaal als mens gezien, gehoord en behandeld worden. Dat is wat mijn ervaring verteld over de behandeling bij HC. Na 25 jaar ggz behandeling werk ik nu zelf als ervaringswerkende bij ggz-nhn in de hoop en met de missie om iets van de visie van HC door te mogen geven in het herstel ondersteunende proces van cliënten. HC gaf mij de veiligheid om tot de kern te gaan, en na een lange worsteling kan ik nu oprecht zeggen hersteld te zijn en vooral thuisgekomen te zijn in mezelf.

0

Related Places

Therapiepsycholoog Amsterdam

Weteringschans 110, 1e etage, 1017 XS Amsterdam, Nederland

80818
0
Kirsten den Ouden Psychologie

Rosestraat 123, 3071 JP Rotterdam, Nederland

81300
0
i-psy Haaglanden

Leggelostraat 85, 2541 HR Den Haag, Nederland

66491
4
EEG Professionals

Vestdijk 61, 5611 CA Eindhoven, Nederland

69957
0
Dokter Bosman Harderwijk

Oranjelaan 1, 3843 AA Harderwijk, Nederland

24248
0
pkrelatietherapie

Oranjeboomstraat 66b, 3071 BB Rotterdam, Nederland

81133
0
GGz Praktijk

Van Pallandtstraat 9, 6814 GM Arnhem, Nederland

22897
0
TWOWAY onderwijs psychologisch onderaoek en tests

Akerstraat 153, 6417 BM Heerlen, Nederland

17253
0
De Weegschaal; Psychologische Expertise B.V.

Boterdiep 117, 9712 LM Groningen, Nederland

78863
1
Psycholoog INDIGO

Koningslaan 61, 3583 GN Utrecht, Nederland

69819
0
HSK Groningen

Laan Corpus Den Hoorn 102-1, 9728 JR Groningen, Nederland

38093
1
Psychologen Kollektief Groningen (PKG)

Oude Boteringestraat 27, 9712 GC Groningen, Nederland

79562
1
FortaGroep Sliedrecht

Stationspark 425, 3364 DA Sliedrecht, Nederland

22866
0
The Expat Psychologist

Hoogstraat, 5611 KK Eindhoven, Nederland

70037
1
Psycholoog Bredius

Edvard Munchweg 39, 1328 MB Almere, Nederland

81325
0
Point 2 RU